🌞En vecka i förskoleklass C🌞

Vi arbetar pÄ i klassen med bokstÀver förra veckan var det bokstaven Ii.
Vi lÀste i LyckostjÀrnan, dÀr efter pratade vi om kÀnslan rÀdd. Om barnen hade nÄgot de var rÀdda för hÀr fick vi mÄnga bra dialoger.

PÄ torsdagen gick vi ner till uteklassrummet grillplatsen. HÀr började vi med att dela upp oss i grupper och satte oss vid borden. PÄ borden lÄg det ett pussel med sex bitar, bitarna lÄg upp och ned pÄ bordet. NÀr vi skulle börja att lÀgga pussel var det viktigt att alla i gruppen fick en pusselbit var. De vÀnde bitarna och sen började de pussla-samarbete. NÀr alla pusslat klart och fÄtt en bild fick de berÀtta vad det var pÄ bilden.

• björn
  • huggorm
  • igelkott
  • sovmöss

Barnen fick tillsammans i grupperna diskutera varför de tror vi just har valt de hÀr djuren. Snabbt rÀckte de upp dina hÀnder och sa alla de hÀr djuren gÄr i idé! Helt rÀtt! Sen pratade vi om varför de gÄr i idé, hur de lever nÀr de Àr i idé, om de Àter nÄgot, var de sover och hur lÀnge de ligger i idé!